Sidor

onsdag 27 augusti 2014

Utrensning - släppa taget ceremonin!

Det bästa och mest tidskrävande med att flytta är att det ges tillfälle att rensa ut sådant man inte längre behöver. De första 40 åren av mitt liv bodde jag på tre ställen; där jag växte upp samt min första lägenhet på söder som jag hade i 18 år. Det var svårt och omständigt att flytta då. Rötterna satt djupt ner under Södermalm då jag lämnade min lilla lya efter 18 år. Men sedan dess har jag flyttat fyra gånger och varje gång lättar min ryggsäck.
Den här gången har jag börjat rensa ur lådor som jag samlat på mig de senaste trettio åren(!), alltså om jag inte använt dessa pärmar med det viktiga innehållet hittills, varför behålla dem?
Jag låter mig numera inspireras av tomheten. Se på den här kudden och det här rummet där Mahatma Ghandi brukade sitta i sitt hem. Är det inte vackert?
Men än är det långt kvar innan jag har det så där tomt. Jag tillhör generationen som fått ta hand om allt ekorrbeteende (samla, samla, samla) som föregående generation dragits med.
Alltså är många av mina kartonger på vinden fortfarande fyllda med mina föräldrars prylar som jag av nostalgiska skäl inte kan göra mig av med.... Jo, så är det att vara människa trots att jag vet att när jag dör så är det någon annan som måste ta hand om det.
Här är en lista på gamla grejer man kan överväga släppa taget om eller rensa bland, som en lite "släppatagetseremoni":
Böcker
Fotografier
Brev och vykort
Kläder
Prydnadsföremål

Kanske blir det genom eld, genom vatten, genom soptunnan..... Tacksamhet


1 kommentar:

Anonym sa...

Hej!

Väldigt tänkvärt. När man slänger blir det uppenbart vad lite man behöver. Såg din lista. Det ända jag tyckte var viktigt från mina föräldrar var fotoalbum på familj och släkt bakåt tiden. Det blir en länk bakåt när en generation gått bort.

/Håkan