Sidor

torsdag 15 januari 2015

Skriver på min bok om tiden i Pakistan 1973-74

Nu har jag träffat kära Katrine Hamori som uppmanar mig att skriva, skriva, mer så det blir färdigt snart! Om du behöver en redaktör kontakta Katrine, hon är superproffsig.

Här kommer ett smakprov ur min självbiografiska roman:

"...Den här förlovningsfesten lovade ett stort bröllop om ett år eller så. Utanför huset på stora gården firade männen parallellt. De drack pakistansk whisky och fick roa sig på sitt vis, skojtävlade om vem som kunde dansa roligast. De slog sig för knäna och skrattade och istället för att göra ”hifive” skrek de ”rawatchavatchachelchi” och slog handflatorna i varandras; ”lets make it twenty”. Ingen i hela världen hade då kunnat ana att en kringresande ung hippieflicka från Sverige skulle dyka upp från ingenstans och störa denna gedigna, väl förankrade och traditionella överenskommelse. Det fanns helt enkelt inte på någon karta i hela världen, varken här eller där.
Där stod  jag, sjuttonåriga Magdalena och tjugotreårige Göran från Stockholms söderförort inte så många månader efter förlovningsfesten, på Shahids familjs veranda med vårt bagage. Tillsammans hade vi då liftat genom Sverige, Tyskland, Österrike, Jugoslavien, Bulgarien, Turkiet, Iran, Afghanistan och in i Pakistan...." 

Inga kommentarer: