Sidor

tisdag 11 november 2014

Ha ha. Varning damer, för hoppande äggstockar när ni kör bil!!! samt Yihaa! Låt jämnlikhet och fri vilja härska!


Jag såg ett inlägg på Facebook där en Saudisk myndighetsperson 
blir intervjuad i teve. 
(se mer info: http://www.reuters.com/article/2013/09/29/
us-saudi-driving-idUSBRE98S04B20130929..)

Han hävdar att kvinnor inte ska köra bil för att det kan 
skada äggstockarna....Detta bidrog till en mycket intressant 
diskussion och många spännande reaktioner. 

Bland annat ansåg någon att jag lika gärna kunde rösta på SD 
med än gång, för inlägget var tydligen islamofobiskt.   

Jag svarade:
"Man är inte SD eller rasist för att man ifrågasätter våldsamma

terrornätverk!"


Sedan skedde följande. 

En annan person skrev:
"Om Ni tror att detta är ett isolerat exempel, en tossig excentriker, ett olycksfall i arbetet, måste jag tyvärr upplysa Er om att Ni har fel; hela den islamska kultursfären svämmar över av denna typ av uttalanden. Det finns en sajt, som har ägnat sig helt och fullt åt att översätta och lägga ut program och inslag från TV, press mm. från den islamska världen:http://www.memri.org Mycket intressant, här får man sig till livs kommentarer om livets samtliga områden. Imamerna bjuder på sin visdom om människans natur, samhällsfrågor av alla typer behandlas. Värt att besöka; vore ganska underhållande om man inte såg det destruktiva allvaret i dessa uppfattningar. Uppfattningar som hotar den fria världen.MEMRI - The Middle East Media Research InstituteMEMRI bridges the language gap which exists between the West and the Middle East, providing timely translations of Arabic, Persian, Urdu-Pashtu, and Turkish media, as well as original analysis of political, ideological, intellectual, social, cultural, and religious trends in the Middle East.

MEMRI.ORG


Jag svarade: 

Intressant men jag skulle inte säga "hela den islamska kulturvärlden" för det är en generalisering som förmodligen gäller Sunni- ( Iran, Saudiarabien och mer fundamentalistiska och terrorstämplade riktningar, eller?). Det finns ju en Islam som är klok, djup och mystisk också, men den har ingen propaganda. Jag vill gärna skilja på dessa saker så det inte blir den här "Väst och Judendom mot Islam- tänket som många på båda sidor verkar odla. Eller?

Han svarade:

Nej, så är det förstås. Det som är nedslående ur en frihetlig/demokratisk aspekt är dock just detta att mittfåran av Islam är så pass starkt ortodox som den är, vid en närmre titt. Vi gör ofta felet att tro att Islam är ungefär som den svenska religiositeten, dvs en mycket litet antal starkt religiösa och en mittfåra som går till en kyrka/synagoga/frikyrka någon gång per år, för att bevista en begravning, bröllop eller dop. Och så en växande grupp agnostiker eller ateister. Så ser inte de muslimska samhällena ut alls. Mittfåran, majoriteten, är starkt troende, ja, samhällena är utformade i sina regler efter Islamska levnadsregler. Visserligen är inte alla muslimska samhällen helvetiska platser (som t.ex. Saudi), men i västerländska, liberala ögon är inskränktheten, kvinnans rättsliga, liksom människorättsliga ställning, mycket begränsad, liksom i realiteten den personliga friheten i alla dess former. Sedan finns det en mindre grupp, på ett par procent som är mycket radikalt religiösa, de som aktivt vill bidra till att hela världen blir muslimsk och där man också kan finna de allra farligaste politiska islamisterna. Problemet är att dessa få procent utgör ca 50 milj. människor, där man i överflöd kan finna individer som är beredda till de mest vidriga våldsdåd och religiös krigföring.

Jag svarade.

Tack för din utförliga och ingående beskrivning av ämnet. Det intresserar mig mycket. Är de verkligen så många som 50 miljoner?

Han sade:

Vad gäller Sunni och Shia finns både mer eller mindre fanatiska grupper i båda dessa riktningar. Wahabismen och Salafisterna är också oerhört aktiva och farliga. Tusentals människor kommer nu till IS som frivilliga från världens alla hörn för att delta i ett sanslöst blodbad i dagens Mellanöstern. Massavrättningar p.g.a. religiös tillhörighet har knappast funnits på världskartan i denna omfattning sedan nazisternas utrotning av judar romer för drygt 70 år sedan. Undantaget då slakten i Rwanda och i viss mån under krigen i samband med upplösningen av Jugoslavien.

Peter von Fábry-Eichner svarade åter: En libanesisk-född kvinna, numera amerikansk medborgare, modig och med direkt tilltal, Nour Saman, eller mer känd som Brigitte Gabriel uttalar sig om Islam: https://www.youtube.com/watch?v=Ry3NzkAOo3s


Jaha tänkte jag, det var så intressant så att jag tänkte att det kunde bevaras här på bloggen idag... 


Med Fejan hamnar det i rymden på två sekunder...

Återigen vill jag också varmt rekommendera filmen Honour Diaries som finns på netflix. https://www.youtube.com/watch?v=9WijI2U7dKYYihaa! Låt jämnlikhet och fri vilja härska!

Inga kommentarer: